optimalizace PageRank.cz
aktualizováno: 08.06.2017 21:28:57 

Chov exotického ptactva

Článek - Stříbrozobka zpěvná

 

 

 

Tento článek byl publikován v časopisu Nová EXOTA , září 2013.

 

     

       Stříbrozobka zpěvná a její chov.
                                             Lonchura cantans

            

                    Samec nese stavební materiál na hnízdo      

      

                     chovný pár, vlevo samec, vpravo samice

 

   Domovinou této nenápadné amadiny je Afrika i Asie, a to od Senegalu přes Súdán do severovýchodní Afriky, jihozápadní Arábie až do Afghánistánu, Indie a Cejlonu. Velikost dospělého ptáčka je cca 11 cm.

   Dle zevnějšku nejsou téměř žádné rozdíly mezi pohlavím.
Samec i samice mají vrch těla hnědý, samičky někdy bývají zbarvené více do hněda, ale 100% jistotu v určení pohlaví nám dá sameček slabounkým zpěvem.